Фестивал на ветераните – „Тихо тече Колубара” в Лазаревац, Сърбия

Фестивал на ветераните – „Тихо тече Колубара” в Лазаревац, Сърбия

22.06.2019г

По време на тържествата „Дни Лазареви“, на площада до Рударската чешма се състоя вторият фестивал на ветераните под надслов „Тихо тече Колубара“. С подкрепата на градската община на Лазаревац. Организиран от културен артистичен център „Диша Джирджевич“ от Вреоци.

Участваха 10 ансамбъла, които изпълниха своите песни и танци пред публиката от Лазаревац.

Вторият фестивал на ветераните на фолклора беше с международен характер. Сред ансамблите от нашите земи участваха и гости от България. А именно, ансамбъл „Хоро“ от гр.София, който се представи с 2 хореографии. Гостите благодариха на домакините за гостоприемството и споделиха, че са щастливи за посещението си в Лазаревац и казаха ,че се чувстват добре, а също така и че се надяват да бъдат скоро домакини на колегите си от Лазаревац и Вреоци.

Фестивалът на ветераните, както и детският фестивал който се състоя предния ден, организиран също от културен артистичен център „Диша Джурджевич“ от тази година се организира под крилото на „Дни на Лазаревац“. Публиката имаше възможността да се наслади на хореография от Вранянския край, танци от Мачвa и други райони на нашата държава и региона.

Статията в „GEM info“ може да прочетете тук

Видео репортаж може да видите тук Festival veterana folklora „Tiho teče Kolubara“


Превод и редакция : Ясмина Василева

Leave a Reply